Официален сайт на Младежко Движение за Права и Свободи

Switch to desktop

Актуални новини

Берна Рюстем: Младежко ДПС мисли за своите младежи

15731479 1544518425563960 2056105767 n

1. Престави се. Разкажи ни нещо за себе си.

Казвам се Берна, на 18 години. Родена съм и живея в Сандански - най-топлото и красиво място в България. Дъщеря съм на земя прекрасна. Обожавам природата, всичко, което тя предлага в най-чистия й вид. Обичам да чета, да споря, но градивно. Обичам да отделям внимание на трудните неща, поставям си цели и се старая да ги постигам. Философията, правото, физиката, политиката, езиците са моите интереси. Генерирам страшно много думи за минута. Не знам дали има формула, с която да се изчисли точният брой, за щастие, освен думи генерирам и идеи - винаги има какво ново да измисля. Такава е и историята с бизнес идеята - отдавна имам план за развитието й, а именно огромен ТИР паркинг комплекс.

2. Каква е твоята идея за конкурса и как се роди тя?

От малка ми се налага да следя новините-отначало с родителите ми, а по-късно започнах сама да следя потока на информация чрез различни средства и носители. Забелязвам къде са съсредоточени те в последните години - пътища, пътна инфраструктура, магистрали и съответно навързах нещата, за да бъде успешен един бизнес, той трябва да бъде съобразен с търсенето на потребителите. Както споменах, живея в малък град, през който минава главен път Е79, трафикът е много натоварен, предимно с тежкотоварни автомобили. 1+1=2, а по някога не съвсем, за това реших да измисля нещо уникално, познато, но не чак толкова на нашия пазар. Комплексът предлага именно това. Конкурсът "Аз имам идея" се появи в точния момент, а предвид това, че Младежката организация на Движението за правата и свободи мисли за своите младежи, реших да пробвам да предложа идеята. Споделих намерението си и със своя близък приятел Александър Каймаканов, той ме подкрепи и дори ми помогна много за изготвяне на материала по проекта, дори го изпрати от свое име. Ние сме екип и винаги сме работили така. За това и смятам, че идеята ще бъде покрепена и реализирана - първо е печеливша, второ е изготвена с голямо желание и любов, а има ли ги тези компоненти, подплътени с желязно приятелство, няма начин да не успеем и това е само началото. Споменах по-горе младежката организация, но не изясних каква е историята и връзката ми с нея - търпение, сега ще разберете.

3. Каква е връзката ти с Младежко ДПС?


Интересът ми към политиката е отдавна, младежко ДПС е на моите години, а историята ми с партията е от 20. Невъзможно ли звучи!? Съвсем не. Семейството ми приема ДПС за една лична кауза и винаги е работило в интерес на партията с главно "П", в кръвта ми е - дадох си обещание, че веднага щом навърша заветните си 18 години ще подам заявление за участие в Младежко ДПС - изпълних си обещанието. Минаха няколко месеца и бях одобрена за участие в Есенната академия за младежки политики 2016. Беше изключително успешна и ползотворна. Радвам се, че бях част от нея. Създадох много контакти и приятелства, намерих мястото си, което търся отдавна, изключителна чест за мен е, че съм част от голямото семейство на ДПС. 

4. Вярваш ли, че ще реализираш идеята си?

Щастлива съм, че мога да бъда пример за младите хора,които ги е грижа за бъдещето им, че мога да покажа, че политиката не е мръсна дума, още по-малко дейност, че да работиш не е нещо срамно. Точно това е и онази дебела връзка, която имам с Ммалдежко ДПС - общите ни цели и виждания. 

Български Сигурни ли сте, че искате да преминете към Пълната версия на сайта?