Официален сайт на Младежко Движение за Права и Свободи

Switch to desktop

Представител на Младежко ДПС взе участие в Регионална академия за либерализъм в Хърватия

image001

Представител на Младежко ДПС взе участие в Регионална академия за либерализъм в Югоизточна Европа, която се проведе в Хърватия. Младежката организация на ДПС бе представена от Гюнер Гюнай, областен председател на Младежко ДПС Хасково. Събитието представлява обучение за обучители и има за цел да подготви хора да бъдат обучители на други подобни събития. Участници бяха представители от Източна Европа. Академията е проведена изцяло интерактивно, с възможност за участниците да говорят пред хора и да научат основните техники за интерактивно водене на тематика, събитие, което е от изключителна полза за членовете на Младежко ДПС. 

Проведе се Общо събрание на Националния младежки форум

IMG 2749

В периода 10-11 юни 2017 г. се проведе Общо събрание на Националния Младежки форум. На събранието участие взеха представители на Младежко ДПС в лицето на Сезгин Мехмед, заместник - председател на Младежко ДПС и Рахим Юмерефенди, председател на Академично дружество на Младежко ДПС – София.

По време на събранието се приеха стратегически приоритети на НМФ, нови асоциирани и пълноправни членове и четири политически документа - Позиция относно състоянието на младежите, oт уязвими групи и младежите, които не работят, не учат и не се обучават (neets), Позиция относно глобалните цели за устойчиво развитие, Декларация относно стандартизиране на неформалното учене и нуждата от създаване на система за валидиране на придобитите знания, умения и компетенции, както и Комуникационна стратегия 2017 – 2022.

Младежко ДПС изпрати писмо до 62 либерални младежки организации от цял свят с призив за подкрепа в борбата с крайния национализъм

 

Младежко ДПС изпрати писмо до 62 либерални младежки организации от цял свят с призив за подкрепа в борбата с крайния национализъм. В писмото ръководството на младежката организация на ДПС изрази своята загриженост от участието на крайни националисти в българското правителство, които предлагат антидемократични и ксенофобски закони. Също така Младежко ДПС изрази, че предстои България да поеме председателството на Съвета на Европейския съюз от 1 януари 2018 г. и че настоява крайните националисти да бъдат отстранени от правителството.

В писмото е посочено още, че АЛДЕ и Либералният интернационал вече излязоха с резолюции, които подкрепят Движението за права и свободи в борбата с крайния национализъм.

pismo

pismo 2

Проведе се пролетния конгрес на Младежкия либерален интернационал IFLRY

18767955 10210743588038615 5918793599718375613 n

В периода 1-4 юни се проведе Пролетния конгрес на младежкия Либерален интернационал (IFLRY) в Солун, Гърция. Младежко ДПС бе представлявано от Гюлфие Арнаудова и Мюмюн Мюмюн – членове на ЦОС и Сунай Сюлейманов и Мелиса Шевкъ – членове на Младежко ДПС.

Редовният пролетен конгрес на организацията разисква важни международни политически теми като обединението на Кипър, бежанска криза, младежка безработица и икономическа автономия. Освен обсъждане на резолюции и дискусия, по време на конгреса е проведен и извънреден изборен конгрес, който избра двама членове на Бюрото – вице-президент и ковчежник. По време на конгреса е избран и нов одитор, който да изпълнява длъжността до редовните избори догодина.

В края на конгреса Гюлфие Арнаудова даде информация относно политическата ситуация в България и състоянието на демокрацията в страната с оглед на участието на националисти във властта. „Проблемът с популизма и национализма е международен и трябва да се борим с него с международни инструменти“ това каза тя пред повече от 120 делегата.

От IFLRY заявиха, че са готови да подкрепят Младежко ДПС в борбата срещу национализма. Очаква се организацията да излезе с позиция по темата. 

Български Сигурни ли сте, че искате да преминете към Пълната версия на сайта?