MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Балканска либерална мрежа - ISEEL

Балканска либерална мрежа - ISEEL

Инициативата на Югоизточноевропейските либерали е мрежа създадена с цел обмяна на опит и идеи на нив...

Инициативата на Югоизточноевропейските либерали е мрежа създадена с цел обмяна на опит и идеи на ниво Югоизточна и Източна Европа. Младежко ДПС е пълноправен член на ISEEL, като в момента оглавява и координира развитието на организацията от мрежа към политически субект.

Балканската либерална мрежа има за цел да подсили сътрудничеството между младежките либерални организации на Балканите, така че на конгреси на LYMEC и IFLRY да действат координирано и като едно цяло с единен глас. По този начин тежестта на района значително се увеличава, превръщайки го незаобиколим фактор при вземането на решенията, избор на ръководства и делегати на конгреси и други.

В момента в ISEEL членуват 13 организации от 8 страни. Организацията редовно провежда конференции, на които се обсъждат важни на региона проблеми като пълноценната интеграция в ЕС, проблеми на малцинствата и на общото живеене в региона както и специфични секторни тематики, които изискват общи действия, координация и силен общ глас, за да станат част от политическия дневен ред. От 2015 г. ISEEL е оглавявана от редица представители на Младежко ДПС.

Уеб сайт: http://www.iseel.eu

Страница във фейсбук: https://www.facebook.com/iseel.eu/