MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Хълми Белев

90 секунди с Хълми Белев

Хълми Белев е отговорен, дисциплиниран, целеустремен и ентусиазиран млад мъж на 26 г., който има за...

Публикувано преди 2 години

Хълми Белев е отговорен, дисциплиниран, целеустремен и ентусиазиран млад мъж на 26 г., който има за цел да остане и развива в Родината си и готов да допринесе за осигуряването на достойни условия на живот за всеки един български гражданин. Именно поради тази причина, тръгвайки от академичен председател, в момента е областен председател на Младежко ДПС Варна и продължава смело напред.





Как попадна в ДПС?





Всъщност от любопитство. Много добре си спомням бях поканен на един семинар в хотел „Черно море“, но отказах и тогава ми предложиха да участвам като застъпник в изборния ден и ме поканиха в щаба. Отидох и просто, като видях всички ентусиазирани младежи, хвърчащи напред назад, едни дейни такива, си казах какво правят всички те в този „кошер“? Асоциирах ги с работливи пчелички и високия дух, който поддържаха, самата атмосфера с много позитивна енергия, просто ме грабна. И така вече близо от 6 години съм част от това голямо семейство - от 1-ви ноември 2015 г. съм член на Младежко ДПС, от декември 2016 г. до януари 2020 г. - председател на Академично дружество към Младежко ДПС Варна и от октомври 2020 г. до момента - областен председател на Младежко ДПС Варна и съм много щастлив от този факт. И сега като погледна назад във времето, осъзнавам, че благодарение на тази организация съм успял да се изградя като личност, имали сме много успехи заедно и това време не е било пропиляно. 





Каква е разликата между младежите на ДПС и останалите?





Разликата между Младежко ДПС и останалите е, че ние сме сериозни, мотивирани и амбициозни да променим бъдещето на страната. Знаем какво искаме и как да го постигнем. Готови сме усърдно да работим, а не да се оставим на течението. Разполагаме с нужния капацитет за реализиране на поставените цели и задачи, силно вярваме в своите възможности, също така познаваме и слабите си страни. Отворени към градивна критика и винаги готови за нови знания.





Защо младите хора трябва да участват в политиката?





Първо, защото младите са наясно с проблемите си и биха дали реални решения на вече съществуващите такива. Младежката енергия, хъс и желание за развитие биха допринесли много за една просперираща и модерна държава. А и сме достатъчно отговорни, за да не оставим съдбата си в чужди ръце и имаме ясна визия за бъдещето.





Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката?





За един млад човек безразличието е най-лошото качество, което може да притежава. Безучастността не води до никъде и в тази връзка моят съвет към всички апатични младежи е да се опитат да бъдат в синхрон с времето. Да не забравим, че живеем в демократична държава и имаме възможността да участваме активно в политиката и защо тогава да оставим съдбата си в чужди ръце? Защо да позволяваме други хора да решават вместо нас? Защо те да определят начина и стандарта ни на живот? Та ние притежаваме разум. Проявяваме отговорност към свободата си. Всъщност имам и обяснение защо са толкова апатични: липсата на доверие, страхът от провал и чувството за вина, но по-добре ли е да стоиш, да чакаш друг да определя твоята съдба, а ти просто да се оплакваш. Това е още по-голям товар, а и да не забравяме, че човек се учи от грешките си. Затова смело да действат на принципа „проба-грешка“.





За какво мечтаеш?





За нищо по-различно от повечето български граждани. Мечтая за един достоен начин на живот в нашата прекрасна родина Република България, да имаме равни възможности за развитие, всички заедно да живеем в мир и хармония.





В какво вярваш безусловно?





В доброто! Винаги съм вярвал и продължавам да вярвам, че доброто ще спаси света. Ако всеки е добронамерен към другия, много по-лесно бихме могли да стигнем до консенсус и заедно да се борим за една просперираща, модерна и достойна за живеене страна.





Кой е любимият ти девиз?





В интерес на
истината те са няколко, но тези двата ги чувствам най-близки към моята особа: „Ако
не искаш, когато можеш, няма да можеш, когато искаш“. На мнение съм, че човек
трябва да се възползва от всяка една възможност, която му се дава от съдбата,
дори и да се провали, дори и да не е това, което иска, просто да си вземе поука
от ситуацията и да продължи напред. А другият девиз е: „Човек, който прави
другите щастливи, не може да бъде нещастен“. Мисля, че щастието ни прави
по-добри хора и това да бъдеш причината за нечия усмивка и да накараш да
повярва в доброто, лично на мен ми носи такава голяма удовлетвореност и
чувствам, че извървявам по най-правилния начин житейския си път.