MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Ахмед Ахмед

90 секунди с Ахмед Ахмед

Ахмед Джемил Ахмед е на 29 години. Родом е от гр. Варна. Завършил е VII СОУ „Найден Геров“. В момен...

Публикувано преди 2 години

Ахмед Джемил Ахмед е на 29 години. Родом е от гр. Варна. Завършил е VII СОУ „Найден Геров“. В момента е студент по архитектура във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.


Ахмед, разкажи ни повече за обучението ти по архитектура.


Обучението по архитектура е пътешествие. Пренася съзнанието ти едновременно и в миналото, и в настоящото. Архитектурата налага своята особеност в битието. Аз приемам, че тя е в пряка връзка с политическата нагласа на хората. Величието на тази наука озадачава и може да се обясни единствено с обхвата й. В рамките на една епоха може да се внедрят дузина архитектурни стилове. Това се определя от вижданията за красота и хармония на дадена аристокрацията, че дори и от многолюдността в определена територия. Дисциплината, която изучавам, се явява като най-достоверният разказвач на миналото и може би е най-верният предсказател на бъдещето. За част от нас тя винаги ще си остане загадъчна, но за други ще е ценен вдъхновител и пътеводител.


Къде е допирната точка между политиката и архитектурата? 


Мисля че, допирната точка е наследството, което оставят след себе си. Те по свой собствен начин говорят за това, което е било преди и след тяхната намеса в живота на хората. 


Как попадна в Младежко ДПС?


Станах част от младежката организация на движението благодарение на двама мои приятели, много по-възрастни от мен. Беше най-обикновена среща, но те ме убедиха, че е време да вляза в ДПС. Честно казано, не им беше много трудно да го направят, защото аз доста отдавна имах желание да постъпя в партията. След няколко дни отидох в щаба на ДПС във Варна. Запознах се с председателя на Младежко ДПС Айдън Байрам. Проведохме кратък разговор и веднага след това написах заявлението си за членство в партията. Кратката ни беседа ме накара да осъзная каква е тежестта на поста, който той е заел. За мен Айдън Байрам е инициативен и решителен човек.


Какво ти даде Младежко ДПС?


Запознах се с много младежи от различни етноси и професии. Всеки един от тях ми е правил огромно впечатление при разговорите ни. Партията ни може да се гордее с достойни за уважение млади кадри. Мога да дам за пример Тансу Халил, която е много коректна и сериозна на всеки областен съвет на Младежко ДПС, чиито протоколи води. Нейната всеотдайност в работата ѝ се крепи на осъзнатите от нея факти, че всеки който желае промяната, трябва да бъде част от нея, а не страничен наблюдател. Чувствам се удовлетворен, че съм попаднал на правилното място. Всеки един от нас е достатъчно мотивиран да се бори за една по-силна либерално-демократична България. На местните избори през 2019 г. бях избран за общински съветник от листата на ДПС - Ветрино. След всяко изминало заседание на Общински съвет – Ветрино, и на събранията на областния съвет на Младежко ДПС - Варна, се убеждавам във важността на думите на по-опитните в политиката , че ние, младите, трябва да бъдем част от промените и да се борим заедно за правата и свободите ни, за благото и просперитета на нацията ни.