MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Радослав Кръстев

90 секунди с Радослав Кръстев

В това издание на 90 секунди Ви представяме Ради. Ради, защото така му казват приятелите и близкото...

Публикувано преди 6 години

В това издание на 90 секунди Ви представяме Ради. Ради, защото така му казват приятелите и близкото обкръжение. Срещнахме го в Благоевград, докато се обучава в ЮЗУ Благоевград и става част от Академичното дужество към Младежко ДПС там. Четете за какво мечтае и какво осмисля свободното време на един млад човек на 27 г.


Кой е Радослав Кръстев?
На 27 години съм, завършил съм ПМГ "Акад.С.П.Короьов"профил - "Физика и Математика". Притежавам бакалавърска степен по "Финанси" от Югозападен Уневерситет "Неофит Рилски" - Благоевград. Работя във фирма "Ламбрате Еоод" в сферата на услугите. Завършил съм няколко езикови и счетоводни курса. Родът ми е от град Рилa, едно красиво планинско градче, което аз много обичам.Там живеят дядо и баба, където винаги съм добре дошъл.


Как попадна в Младежко ДПС? 
В Движенението за права и свободи попаднах случайно. Мои познати ме бяха включили по провеждането на избрите в Благоевград и покрай това без да съм политически обвързан с ДПС. Попаднах в една среда, която явно ми допадаше.Това бяха изключително млади хора, повечето студенти в ЮЗУ Благоевград, хора които се отнасяха с внимание и уважение към мен. Участвайки в изборите аз придобих нужната рутина, опит и знния за изборният процес, които успешно предавах на моите нови приятели.Те ме приеха, като един от тях. Канеха ме на семейните си празници, голяма част от с Гоцеделчевския район и така постепенно аз станах член на ДПС. Защото там ме ценяха, уважаваха и обичаха. Бях избран в Академичния съвет и в Обласното ръководство на Младежко ДПС Благоевград. Участвам активно в тяхната дейност, защото това осмисля свободното ми време.


Къде е допирната точка между политката и останалите нещам които правиш?
С участието си в изборите и в ДПС аз имах възможността да придобия нови знания, да погледна от друг ъгъл на живота, който живеех. Покрай членството си в ДПС аз имах възможността да завърша Младежки академии. Това беше един нов хоризонт за мене, нов вид знания, които обогатяваха моята култура, възпитаваха нови чувства и усет за обществените процеси. Сега се чувствам по-уверен, по-зрял, със самочувствие на знаещ и можещ човек. Чувствам се богат, с многото приятели, които си спечелих. Запознах се с изключително много хора и имам самочуствие на човек, който е лесно разпознаван в Благоевград.


За какво мечтаеш?
Мечтая за един по-спокоен живот. Мечтая, че страната ни в близко бъдеще ще придобие онзи европейски облик, който да я превърне в привлекателен център за нас младите хора и да останем тук в страната си, за да градим бдещето си.