MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Айхан Тефъков

90 секунди с Айхан Тефъков

Кой е Айхан Тефъков? Казвам се Айхан Тефъков и съм роден на 20 март 1987 г. в град Ветово, община В...

Публикувано преди 2 години

Кой е Айхан Тефъков?


Казвам се Айхан Тефъков и съм роден на 20 март 1987 г. в град Ветово, община Ветово, област Русе. Имам завършено образование като „Техник по газоснабдяване“, гр. Русе и курс по програма Леонардо да Винчи в гр. Шкойдиц, Лайпциг, Германия.


Членувам в младежката организация на ДПС от 16 години, като съм преминал през всички структури на младежката организация. Бях местен председател на Младежко ДПС с. Смирненски до 2016 г. През 2016 г. бях избран за лидер на общинската младежка структура в община Ветово. И от 2020 г. съм областен председател на Младежко ДПС – Русе и член на Националния съвет.


Горд баща съм на две чудесни деца – момиче на 1 годинка и момче на 2 месеца,  които се надявам някой ден да не ме попитат „Тате, какво направихте за България?“, а напротив – като всички деца да се радват на едно по-проспериращо, по-здраво и по-толерантно общество.


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС?


Младежко ДПС ми дава знания, умения, компетенции и комуникация с хора, с които иначе едва ли ще имам възможност да общувам някога.


Младежко ДПС дава страхотна възможност и старт за младите, които искат да се развиват, независимо в коя сфера ще се реализират. Партията ни може да се гордее с достойни за уважение млади кадри, които са преминали през нашите структури.


Разбира се, всеки един от нас е посветил не малко от личното си време – времето за семейството, близките и приятелите, за да помогне за реализирането на редица каузи и идеи на младежката организация на ДПС с ясното съзнание, че това не е просто дълг, а мисия.


Каква е разликата между младежите на ДПС и останалите?


Младежко ДПС е най-голямата младежка организация не само в България, но и в цяла Европа. Ние сме част от това семейство и винаги сме с крачка напред пред останалите. Всички ние се учим от по-опитните наши политици и техните напътствия не само за нашето политическо развитие, но като цяло за определянето ни като личности. Младежите на ДПС са единни. Те работят в синхрон за общото благо. Никой не работи за себе си.


За нас в ДПС на първо място е огромната отговорност. В ДПС сме научени да ценим гласуваното ни доверие, както от ръководството на партията, така и от симпатизантите и членовете.


Какви качества са необходими на един младеж, за да бъде успешен областен председател на Младежко ДПС?


Първото и основно качество е да бъде целеустремен. Когато един човек има цел, трябва да се бори, за да я постигне. Той трябва да е отговорен към младежите, да ги изслушва и ако има проблеми, да им помага за решаването им.


Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката?


Нашето поколение има уникалната възможност да изгради своето бъдеще в един по-демократичен и по-добър свят, но това може да стане, само ако сме активни.


Каква е ролята на младите в ДПС?


ДПС е партията, която инвестира и дава шанс на младите за реализация на техните идеи, като едновременно с това им дава възможност да придобият политически опит в младежките структури на партията. Иновативното мислене на младите в структурите е гаранция за успеха на партията.


Какво би искал да се промени за младите хора в България и къде виждаш ролята на Младежко ДПС?


Да се създадат по-добри условия за живот в една по-демократична страна, с по-високи доходи и достойно заплащане на труда на младите, които да имат възможност да избират дали да останат и да се реализират в родните си градове и села или да заминат за чужбина. Младежите на ДПС освен енергията на младостта, имат необходимите качества за създаването на условия за развитието на младите в България, с които да допринесат за промяната и вярвам, че заедно ще отвоюваме онова бъдеще, което искаме и заслужаваме.