MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Байрам Байрам

90 секунди с Байрам Байрам

Кой е Байрам Байрам? Роден съм в Кърджали, на 34 години съм, женен с две деца. Средното си образова...

Публикувано преди 1 година

Кой е Байрам Байрам?


Роден съм в Кърджали, на 34 години съм, женен с две деца. Средното си образование завърших Професионална гимназия по икономика „Алеко Констнантинов“ в Кърджали. След това завърших две бакалавърски степени – „Финанси“ и „Педагогика по история и география“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Магистърската си степен „Екология и опазване на екосистемите“ придобих в ПУ „Паисий Хилендарски. Завършил съм също Националната програма „Управленски умения“ в Българското училище за политика „Димитър Паница“ към Нов български университет. С политика се занимавам от 18-годишен. Учредител съм на академичната организация на Младежко ДПС във Велико Търново през 2007 г. От 9 години съм областен председател на Младежко ДПС в Кърджали. Имам три мандата като общински съветник в Кърджали. Депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Работя като мениджър на банка в родния си град.


Къде е допирната точка между политиката и твоята професия?


И на двете места има предизвикателста. В политиката, а и в своята професия младите хора трябва да бъдат винаги амбицирани за развитие. Те трябва да използват своите качества и способности за разгръщане на потенциала си и да работят за развитието на своето населено място и на цяла България.


Какво за теб е да бъдеш народен представител от листата на ДПС?


Бих искал да изразя своите благодарности към почетния председател д-р Ахмед Доган и ръководството на ДПС, както и към всички членове на партията в Кърджалийския избирателен район, както и към нашите избиратели за гласуваното доверие. Да представляваш Кърджали и региона в Народното събрание е чест и привилегия, но и голяма отговорност. Държавата е длъжник на Кърджалийска област, където има много нерешени проблеми, свързани най-вече с инфраструктурата, но също така със земеделието и животновъдството. Депутатите са хората, чиято отговорност е да фокусират вниманието на държавата и да настояват за решаването на тези трупани с години проблеми. От изключителна важност е ние да бъдем в непосредствена връзка с хората. Само така най-точно можем да хванем пулса на времето.


Каква е ролята на младите в ДПС?


Младите хора са в основата на процеса на развитие на ДПС от създаването му насам. Ако се върнем назад в годините ще видим, че ръководители на партията, народни представители, членове в Европейския парламент, кметове са направили своя старт именно от Младежко ДПС. И не само. Тук със самочувствие бих посочил също хилядите експерти в отделните региони. ДПС дава шанс за младите хора, а те са неизменна част от бъдещето на партията.


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Младите хора трябва да бъдат все по-активни в политическия и обществен живот на страната ни, защото те са носители на енергия и на новото. Убеден съм, че България има потенциала да се изравни със средно европейското ниво. А това може да се постигне освен с диалогичност между институциите, но задължително с наличието на подготвени и образовани млади хора.


Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката?


България се нуждае от свежи идеи и от хора с нова визия за управление. Тези качества могат да се търсят точно сред младите, които не мислят шаблонно. Ако ние сме апатични към политиката, родината ни ще продължава да буксува и да бъде на опашката в Европейския съюз. Моят призив към младите хора е да бъдат активни в политиката, само така ще могат да дадат своя принос. Страната ни се нуждае от нас и трябва да го направим, за да осигурим по-добър и качествен живот на своите родители и децата си.