MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Дениз Дюкянджи

90 секунди с Дениз Дюкянджи

Кой е Дениз Дюкянджи?  Казвам се Дениз Дюкянджи, на 21 години, от с. Орляк, общ. Тервел, обл. Добри...

Публикувано преди 2 години

Кой е Дениз Дюкянджи? 


Казвам се Дениз Дюкянджи, на 21 години, от с. Орляк, общ. Тервел, обл. Добрич. Завършил съм средното си образование в СУ „П. Р. Славейков“ гр. Добрич. В момента се обучавам във ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“, трети курс, специалност „Логистика“. От дете наблюдавам и се включвам в предизборните кампании, а от 2018 година съм член на Младежко ДПС Тервел. Също така от 2020 г. съм областен председател на Младежко ДПС Добрич.


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС? 


За мен това да съм член на най-голямата младежка организация е чест, а това мисля, че дава ясен отговор на въпроса. Ние трупаме опит от нашите експерти в различните сфери, също така се запознаваме с нови лица и се сприятеляваме с тях, а това е безценно. Приятно е, когато имаш приятели от различните краища на родината си. Опитът, който придобивам при комуникация с хората в предизборните кампании, също е много ценен за мен. 


Каква е ролята на младите ДПС?


Ролята на младежите е много голяма - винаги при възникнали казуси има допитвания и до мнението на младите, от което се зараждат интересни дискусии и се стига до вземане на важни решения. А по този начин се добива опит за реалната политическа среда. В ДПС инвестицията в младежите е много голяма, защото от тях идват всички иновативни и креативни идеи за постигане на дадените цели. 


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Според мен младите трябва активно да участват в политиката, вместо да се оплакват от това, че са с нисък стандарт на живот и той не се подобрява, колкото и усилия да полагат. Точно поради тази причина ние младите трябва да си построим здрава и стабилна къщичка, защото на този свят няма нищо наготово. 


Какво би искал да се промени за младите хора в България и къде виждаш ролята на Младежко ДПС?


Бих искал да има повече инвестиции в България, за да има къде да работят младите и къде да се развиват след завършване на образованието си. И не на последно място, с тези инвестиции да достигнем и европейския стандарт на живот.


Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката?


Съветът ми към тях е да се включат активно в политиката, защото ако ние не вземем бъдещето в ръцете си, няма кой да го направи вместо нас.


Кой е любимият ти девиз?


Животът е такъв, какъвто си го направиш!