MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Хасан Хасан

90 секунди с Хасан Хасан

Кой е Хасан Хасан? Казвам се Хасан Хасан и съм роден на 09 октомври 1991 година в Руен, обл. Бургас...

Публикувано преди 2 години

Кой е Хасан Хасан?


Казвам се Хасан Хасан и съм роден на 09 октомври 1991 година в Руен, обл. Бургас. Имам завършена бакалавърска степен в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр.Бургас със специалност „Електроника“. Членувам в младежката организация на ДПС от 13 години, като съм преминал през всички структури на организацията. Бях местен председател на Младежко ДПС-с. Руен до 2018 г., когато бях избран за лидер на общинската структура. И от 2020 година насам съм председател на областната организация на Младежко ДПС-Бургас.


Как попадна в Младежко ДПС?


Моето семейство и аз винаги сме били част от Движението за права и свободи. На 18-годишна възраст бях избран за местен председател на младежката структура в моето населено място Руен. По време на висшето ми образование бях част от академичното дружество, където заедно с младежите, не само от нашата област, но и от различни краища на страната, имахме възможност да си помагаме взаимно и да се развиваме. Благодарение на младежката ни организация, ми останаха много приятни спомени и добри приятелства, които продължават и до ден днешен.


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС?


Младежко ДПС дава страхотна възможност и старт за младите, които искат да се развиват, независимо в коя сфера ще се реализират. Партията ни може да се гордее с достойни за уважение млади кадри, които са преминали през нашите структури. Аз самият само на 24 години бях избран за общински съветник, а шест години по-късно и за председател на Общински съвет-Руен.


Разбира се, всеки един от нас е посветил немалко от личното си време – времето за приятели и за семейството, за да помогне за реализирането на редица каузи и идеи на младежката организация на ДПС с ясното съзнание, че това не е просто дълг, а мисия.


Каква е разликата между младежите на ДПС и останалите?


Младежкото ДПС е най-голямата и бързо развиваща се младежка организация, не само в България, но и в цяла Европа. Ние сме част от това семейство и винаги сме с крачка напред пред останалите. Всички ние се учим от по-опитните наши политици и техните напътствия не само за нашето политическо развитие, но като цяло за определянето ни като личности. Най-ценното в тези взаимоотношения са взаимното уважение и респектът. Това е пътят за развитието и усъвършенстването.


Каква е ролята на младите в ДПС?


 ДПС е партията, която инвестира и дава шанс на младите за реализация на техните идеи, като едновременно с това им дава възможност да придобиват политически опит в младежките структури на партията. Това ясно се вижда във всички видове избори, независимо какви ще са те. Дръзновението и иновативното мислене на младите в структурите е гаранция за успеха на партията.


 Защо младите хора трябва да участват в политиката?


 Предизвикателствата пред нас, реалността с нейните пагубни последици за обществото ни и бъдещето, което трябва да започнем да изграждаме още днес, само заедно можем да ги преодолеем, за да изведем страната ни от хаоса, в който се намира.


Това е и успешната формула да развием своите качества и да работим за просперитета на родните ни населени места и страната ни, за да изградим бъдещето такова, каквото го искаме всички ние.


 Какво би искал да се промени за младите хора в България и къде виждаш ролята на Младежко ДПС?


Да се създадат по-добри условия за живот в една по-демократична страна, с по-високи доходи и достойно заплащане на труда на младите, които да имат възможност да избират, дали да останат и да се реализират в родните си градове и села, или да заминат за чужбина в търсене на по-добър живот.


Младежите на ДПС освен енергията на младостта, имат необходимите качества за създаването на условия за развитието на младите в България, с които да допринесат за промяната, и вярвам, че заедно ще отвоюваме онова бъдеще, което искаме и заслужаваме.