MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 Секунди с Йосиф Панов

90 Секунди с Йосиф Панов

Йосиф Панов е на 21 години от гр. Плевен. 2015-та година завършва спортното училище Васил Левски в С...

Публикувано преди 6 години
Йосиф Панов е на 21 години от гр. Плевен. 2015-та година завършва спортното училище Васил Левски в София. Занимава се с бокс от 2009 година. Още на първия ден му разбиват носа и след тренировка той пита треньора си дали от него ще стане боксьор. Той му казва, че от него ще стане много добър боксьор. Тези думи и до днес му дават стимул да върви напред. Представяме Ви Йосиф Панов - боксьор и млад депесар.

Разкажи ни повече за постиженията ти в бокса.

Йосиф: През годините, в които се занимавам с бокс, играх 6 години като аматьор и втора година като професионалист. При аматьор съм 6-кратен шампион на България. 2011 година получих купата за най-добър боксьор на България. Участвах на Европейко и Световно първенство. От Европейското съм бронзов медалист, а на Световното станах девети. В професионалната ми кариера имам 9 мача - 6 победи, от които два с нок-аут и 3 загуби. 28-ми aприл е много важен ден за мен, тогава ще подгрявам Кубрат Пулев на гала вечерта в зала Арена Армеец.

Какво е чувството като излизаш на мач? 

Йосиф: Емоцията е огромна, не може да се опише с думи. На всеки мач съм супер развалнуван, адреналина е огромен. На мача, който ми предстои на 28-ми чувството ще е уникално, чакам го с нетърпение. Знам че ще е много напрегнато, а щастието след победата ще е огромно.

Какво означава за теб да подгряваш Кубрат Пулев?

Йосиф: Мечтата ми е да участвам на такова голямо събитие, всеки български боксьор мечтае да подгрява Кубрат Пулев и много се радвам че аз съм един от всички тези мечтатели, ще дам най-доброто от себе си, за да направя добра атмосфера на всички фенове на бокса!

Как попадна в Младежко ДПС?

Йосиф: Попаднах в Младежко ДПС преди около 2 години. Дотогава не се интересувах от политика, единственото важно нещо за мен беше бокса. Моят най-близък човек, Методи Петков, стана общински съветник от ДПС. Именно той ме запозна с г-н Митхат Метин, който пък ме покани на събрания на партията. Там забелязах, че има доста активни младежи. Там се запознах с Первис Мутиев, младо и амбициозни момче, което желаеше да се развие в политиката и правеше всичко за да постигне целта си. Аз правех същото, само че в спорта. Оказа се че доста си приличаме и бързо се сближихме. В момента той е общински председател на Младежко ДПС - Плевен, а аз съм част от общинското ръководство. Успяхме да създадем екип млади хора, с които в момента сме като семейство, работим активно, опитваме се да сме полезни на голямата организация и смятам, че успяваме.

Къде е допирната точка между политиката и бокса?

Йосиф: Победата. Тя е най-важното и в бокса и в политиката. Победите ми в бокса са важни за малък кръг от хора - семейството и приятелите ми. Те винаги са ме подкрепяли, вярват в мен, гордеят се с мен и това ми дава стимул. Всичко постигнато от мен до момента е благодарение на тях, именно за това съм длъжен след всеки мач да ги радвам с победа.

В политиката е малко по-различно. Победите в политиката са много по-важни, защото те касаят бъдещето и начина на живот на хората в цяла България. ДПС е един страшен боец в политиката, вече 27 години! От качването си на "ринга" наречен Парламент, през 1990 година, до днес, никой не успя да ни извади от него. За разлика от бокса, където противника е един, тук са много повече и всички са срещу нас. През годините получихме и много "удари в гърба" от хора, които приемахме за наши братя, но за щастие ние сме много голям и сплотен екип и успяхме да се справим с всички трудности.