MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Юсеин Вейселов   

90 секунди с Юсеин Вейселов   

Кой е Юсеин Вейселов? Казвам се Юсеин Вейселов, на 27 години, от с.Петко Славейков, общ.Севлиево, о...

Публикувано преди 2 години

Кой е Юсеин Вейселов?


Казвам се Юсеин Вейселов, на 27 години, от с.Петко Славейков, общ.Севлиево, обл.Габрово. В момента живея в с. П. Славейков. Завършил съм Медицинския факултет на „Тракийски университет“, гр. Стара Загора със специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“. В момента работя в МБАЛ „д-р Стойчо Христов“ и „Медицински център 1“ ЕООД в гр.Севлиево. От 2015 г. до 2017 г. бях академичен председател на Академичното дружество към Младежко ДПС Стара Загора. От 2017 г. до момента съм областен председател на Младежко ДПС Габрово.


Как попадна в Младежко ДПС?


Един приятел ме покани на среща с председателя на Младежко ДПС Стара Загора. Предстоеше конференция, на която щеше да се избира академичен председател. За тази цел започнахме да каним студенти, които се обучават в Стара Загора. Разговаряйки и канейки студенти и приятели за тази конференция, забелях, че всеки ден се запознавах с други студенти и кръгът от приятели се разширяваше. Това много ми хареса и в един момент натрупах самочувствие и желание да се кандидатирам за академичен председател и бях избран с огромно доверие. Две години по-късно се завърнах в родния си град, където бях избран за областен председател на Младежко ДПС Габрово, и до ден днешен имам възможността да бъда на тази позиция.


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС?


Младежко ДПС ми даде много приятели, контакти с хора от различни сфери и различни градове, което ме прави изключително щастлив. Разбира се, всяко хубаво нещо си има цена. Така да се каже отнема ти от сладкото свободно време .


Какво още искаш да постигнеш?


Искам да бъда един от най-добрите специалисти в моята професия, за да мога да помогна на повече хора да живеят нормален начин на живот.


Каква е ролята на младите в ДПС?


Според мен, нашата роля е да покажем, че ДПС наистина мисли за хората, за родината и това го доказва всеки ден, като инвестира в младите, а именно, защото ние младите сме бъдещето на нашата държава. Има много примери как наши приятели от структурите на младежката организация намират реализация не само в политика, но и в други сфери. Искам да дам пример с г-н Илхан Кючюк - той беше в структурите на Младежко ДПС, а сега е евродепутат и съпредседател на партия АЛДЕ. Друг пример е г-н Мустафа Карадайъ – той е първият председател на младежката организация, а днес е председател на ДПС.


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Тъй като работата ми е свързана със срещи с много хора всеки ден едно нещо ми прави впечатление, че по-младото  поколение постоянно се оплаква, че това или онова не му харесва, заплатите са ниски, след завършване много трудно можело да се реализира. Именно за това трябва да участваме в политиката - за да можем да променим това, което не ни харесва и да имаме по добър и спокоен живот.


В какво вярваш безусловно?


Вярвам, че доброто винаги побеждава. Нищо, че понякога това не изглежда така.


Кой е любимият ти девиз?


Има ли желание, има и начин.