MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Юзеир Кенан

90 секунди с Юзеир Кенан

Кой е Юзеир Кенан? Казвам се Юзеир Али Кенан и съм роден на 30 октомври 1985 година в гр. Казанлък,...

Публикувано преди 1 година

Кой е Юзеир Кенан?


Казвам се Юзеир Али Кенан и съм роден на 30 октомври 1985 година в гр. Казанлък, обл. Стара Загора. Средното си образование завърших в „Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм“, гр.Казанлък. Студент съм в Тракийския университет в Стара Загора, специалност „Зооинженерство“. Членувам в младежката организация на ДПС от 14 години, като съм преминал през всички структури на организацията. Бях местен председател на Младежко ДПС с. Бузовград от 2008 до 2013 година, когато бях избран за общински председател на Младежко ДПС гр.Казанлък. От 2020 година съм председател на областната структура на Младежко ДПС Стара Загора. Общински съветник съм в община Казанлък. 


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС? 


Младежко ДПС ми даде много приятели и контакти с хора от различни сфери и различни градове. Дава ми много опит в процеса на всички действия, които са нужни за постигане на целите, дава ми подкрепа в начинанията. Разбира се, всяко хубаво нещо си има цена. Отнема ми време, но не мисля, че това е загубено време, а по-скоро обратното.  


Каква е ролята на младите в ДПС? 


Каква е ролята на младите в развитието на света? Смятам, че можем да сложим знак за равенство между двата въпроса. Въпрос, съществуващ от първото поколение на Адам. Ние сме носители на идеята за развитието на фенотипната ни среда такава, каквато си мечтаем да бъде. Важното е, че го искаме сега, тук и веднага. Именно тази мотивация дава енергия на младия човек да дерзае за постигане на своите цели, а с това да допринася за развитието на околните. Младежите пренасяме опита на поколенията към новото и иновативното в развиващия се свят, както и в нашата  партия. Но за това ние трябва да бъдем изключително подготвени, образовани, самокритични и да преценяваме собствените си възможности без да се надценяваме.


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Младите хора изпитват различни потребности, които ги мотивират да се занимават с обществени дейности. За съжаление не са малко младежите, които влизат в политическите партии и в обществения живот като цяло с идеята за бързо израстване и материализиране на получените възможности. Естествено всичко това е продиктувано от идеята за по-добър живот. Важното е, че при нас в Младежко ДПС  имаме желание да помогнем на хората около нас и да направим своята улица, своето село, своята община и нашата обща родина едно по-добро място за живеене. Именно затова ние се гордеем с нашата младежка организация и че в ДПС имаме най-подготвени кадри.


За какво мечтаеш?


И аз мечтая за по-добро бъдеще, както за нас и нашите деца, така и за бъдещите поколения.


Кой е любимият ти девиз?


Има ли желание, има и начин.