MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Мастън Мастънов

90 секунди с Мастън Мастънов

Кой е Мастън Мастънов? Казвам се Мастън Мастънов, на 30 г., от с. Петко Каравелово, община Полс...

Публикувано преди 2 години

Кой е Мастън Мастънов?


Казвам се Мастън Мастънов, на 30 г., от с. Петко Каравелово, община Полски Тръмбеш, живея в гр. Велико Търново. Завършил съм Великотърновския университет
„Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Финанси“ – бакалавър и магистър „МИО и международна икономика“. Член съм на младежката организация от 2009 г., втори мандат областен председател на Младежко ДПС Велико Търново, два мандата общински съветник в община Полски Тръмбеш и народен представител в 45-то Народно събрание.


Как попадна в Младежко ДПС?


За първи път отидох на предизборен митинг на ДПС през 2009 г., където се запознах с членове на младежката организация. Тогава бях поканен да стана член и до днес не съжалявам за тази постъпка.


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС?


Аз винаги съм казвал, че рано или късно всеки намира своето място в младежката организация и не съжалява, че се е присъединил към нея. Това, което дава Младежко ДПС, много зависи от това кой какво търси и очаква. От една страна възможности да се развиваш, образоваш и информираш за много неща. Да трупаш опит и умения не само в областта на политиката, но и в много други сфери. От друга страна много приятелства и контакти, с които можеш да обменяш информация, опит и да си бъдете полезни един на друг. Какво ни отнема – може би свободното време, което бихме го използвали непълноценно, но аз знам, че при правилна организация, има време за всичко.


Каква е ролята на младите в ДПС?


Младежката организация винаги е била неразделна и много важна част от ДПС. Със своята дисциплина, последователност, традиции и поколенчески диалог младежката организация продължава да се утвърждава като мотора на ДПС, където младите хора наистина намират своята реализация не само в политиката, но и в други различни сфери.


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Според мен всеки един млад човек трябва да го интересува какво се случва в страната, където живее, особено когато има неща, които не му харесват и не е доволен. Ние младите трябва да сме отговорни и активни както в политическите, така и в гражданските процеси в нашата родина. Според мен не е редно да сме безучастни, когато става въпрос за това как и в какви условия да живеем, както сега така и в бъдеще.


Какво би искал да се промени за младите хора в България и къде виждаш ролята на Младежко ДПС?


Аз искам всеки млад човек да намира причина и смисъл да остава в България. Да се реализира тук, да живее спокойно и да се чувства задоволен. Именно пътят към тези промени е заложен в политиките и целите на Младежко ДПС.


Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката?


И да харесваме политиката, и да не я харесваме, до голяма степен тя определя условията, в които живеем, и всичко, случващо се около нас. Именно заради това поне малко трябва да се интересуват според мен.


В какво вярваш безусловно?


Вярвам, че доброто, което правим, винаги се връща при нас!


Кой е любимият ти девиз?


Hard work always pays off!