MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Рахим Юмерефенди

90 секунди с Рахим Юмерефенди

Защо младите хора трябва да участват в политиката? Това е един изключително важен въпрос. Бих казал...

Публикувано преди 2 години

Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Това е един изключително важен въпрос. Бих казал, че всеки гражданин трябва да бъде част от дългия процес на вземане на решения. Политиците в световен мащаб имат нужда да чуят мнения, предложения и идеи на младите хора. Има хиляди начини, чрез които можем да направим този процес възможен и работещ, за да получат всички, не само младите, промяната, която жадуват.  


Кой е любимият ти девиз?


„Не оцелява най-силният, нито най-интелигентният, а този, който най-добре се адаптира към промените.“


Чарлз Дарвин


Каква е разликата между младежите на ДПС и останалите?


Младежите на ДПС носят специални отговорности. Ние не можем да си позволим да бъдем добри. Борим се да бъдем най-добрите във всяко отношение. Ние не се страхуваме да грешим. Напротив, поемаме отговорност и се учим от грешките си. Ние не роптаем срещу „системата в държавата“, а работим за по-доброто си бъдеще. Мога да изброя още хиляди.


Каква е ролята на младите в ДПС?


Да покажем, че са необходими много дързост, много смелост, изключителна воля, подготовка и постоянство за сбъдването на мечтите. За нас е важно да покажем, че гласовете ни се чуват и отекват далече и да, те имат значение. 


Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката?


Тук ще отговоря кратко, защото стотици пъти съм попадал именно в тази ситуация. Просто ще ги поканя на едно наше събитие. 


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС? 


Тук намерих една голяма част от приятелите си, имах златната възможност да се срещна с политически фигури от цяла Европа, имах възможност да посетя важни политически събития, да бъда част от организацията им тук и в чужбина, натрупах много знания, контакти, срещнах много хора със сходни интереси на моите. По пътя си срещнах и срещам много опоненти, но всичко това е само мотивация да продължавам напред и знак, че вървя в правилната посока. А дали ми отнема нещо - ще кажа, че всичко се компенсира от горепосочените ползи.