MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 Секунди с Шенай Садък

90 Секунди с Шенай Садък

Шенай Садък е на 23 години. Родом е от гр. Шумен и е завършила Езиковата гимназия в града. В момента...

Публикувано преди 6 години
Шенай Садък е на 23 години. Родом е от гр. Шумен и е завършила Езиковата гимназия в града. В момента е студентка по медицина в Медицински университет - Плевен. Отговорна, позитивна, предразположена винаги към нови идеи, личности и начини за развитие. Представяме Ви Шенай.

Разкажи ни повече за постиженията ти в медицината.

Шенай: Специалността, която изучавам е океан от знания. Все още се уча да прохождам в този дълъг маратон. Има още много знания и опит, които трябва да придобия, за да бъда истински специалист. Това, което мога да споделя е че участвам непрестанно в конференции, семинари и академии на различни езици, както в България, така и в чужбина. Това ми дава възможност да следя пряко иновациите и развитието в моята специалност, надграждаща теоретичните знания от университета. Най-значимото ми постижение, според мен, е първата награда, която получих в Националната Академия по Хирургия. Тя се проведе преди няколко месеца в Университетска болница "Лозенец" гр. София, и това беше  един от ключовите  моменти, изграждащи ме като личност. След този ден желанието ми за развитие се увеличи десетократно и сега летвата за успехи е още по-висока.

Как попадна в Младежко ДПС?

Шенай: От както съм родена, аз познавам само три букви ,,Д" ,,П" ,,С". Това е благодарение на семейството ми, и в голяма частност на моя баща, който е един от основателите на Младежко ДПС. С напредване на възрастта ми, започнах да осмислям идеите на партията и да ги приемам като моя КАУЗА. В момента съм зам.-председател на Академичното дружество на ДПС в гр. Плевен и отговорник на факултета по Медицина. Това е само първата стъпка, която предприех по време на обучението си. Живот и здраве след няколко години планувам да участвам още по-активно в партията, за да може  да продължи поколението лекари в управлението на ДПС.

Къде е допирната точка между политиката и медицината?

Шенай: Според мен, допирната точка на политиката и медицината е здравето. Медицината, означава хуманно здраве, здравето на човек като цяло. Политиката пък означава ментално здраве, поддържане на добър, качествен живот на хората, факторите които ги заобикалят и подобряването им. Това е точката, която обвързва мен с медицината и политиката едновременно. Начинът да помогнеш на човек да живее качествено.

Какво още искаш да постинеш?

Шенай:Това, което съм постигнала е капка в океана. Има още доста премеждия, които трябва да премина. Доста успехи, които да радват  семейството и близките ми. Желанието ми е да вървя този дълъг път, достойно, уверено и целеустремено, и този път винаги да води до моето голямо семейство - ДПС.