MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Васил Петков

90 секунди с Васил Петков

Кой е Васил Петков? Казвам се Васил Петков, на 23 години, от с. Буковлък, община Плевен, област Пле...

Публикувано преди 1 година

Кой е Васил Петков?


Казвам се Васил Петков, на 23 години, от с. Буковлък, община Плевен, област Плевен. Женен съм и имам син на 9 месеца. Средното си образование съм завършил в СУ„Иван Вазов“, гр. Плевен, а в момента уча „Право“ в УНСС. Oбщински съветник и заместник-председател на Общински съвет Плевен. Работя към Европейския информационен център на евродепутата Илхан Кючюк от 2018 г. Областен председател на Младежко ДПС Плевен.


Как попадна в Младежко ДПС?


Влязох в редиците на младежката организация на Движението за права и свободи още от дете - лепяхме плакати с приятели, помагахме в организирането на събрания, митинги и отивахме на събрания с баща ми. След като навърших 18 години, тогавашният общински председател Первис Мутиев ме покани в общинското ръководство, а областният съвет ме покани да стана технически сътрудник на господин Илхан Кючюк. От тогава Движението за права и свободи е неизменна част от живота ми.


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Младите хора трябва да участват в политиката поради една много проста и ясна причина и тя е, че дори да не го осъзнаваме политиката влияе на нашия живот. От селския кмет до Европейският парламент, политиката определя начина ни на живот. Човек, който не участва във взeмането на решения, свързани с неговия живот и този на близките му, се обрича на провал. Заради това е много важно младите хора да участват дейно в политиката на местно и национално ниво.


Каква е ролята на младите в ДПС?


Ролята на младите в ДПС е много отговорна и трудна. От нас се очаква винаги да сме подготвени, да сме в крак с технологиите, винаги да имаме нови идеи за развитието на партията и на страната, а понякога дори да се преборим с нежеланието на по-възрастните за промяна.


Най-лесният пример, който може да се даде за всичко изброено е със страниците на партията в социалните мрежи. Преди 10 години всеки, който говореше за онлайн кампания не биваше взет на сериозно, а в днешни дни от младите се очаква да са най-активни в този вид дейности и то във всяка една платформа.


Каква е разликата между младежите на ДПС и останалите?


Разликата между младежката организация на Движението за права и свободи и останалите политически партии е, че ние сме не само са по-амбицирани, но и се учим постоянно, за да сме подготвени за всяка една ситуация. Младежката организация има много примери за това, с които показва как младите хора намират пътя си благодарение на ДПС.


Хора като Мустафа Карадайъ - основател и първи председател на Младежко ДПС и настоящ председател на партията, Джейхан Ибрямов - председател на Младежко ДПС от 2009 г. до 2012 г. е народен представител от 43-то НС до сега, Сезгин Мехмед - настоящ председател на Младежко ДПС е член на 45-то, 46-то и 47-то НС, Антоанета Асенова - президент на Европейската либерална младеж, Илхан Кючюк - президент на АЛДЕ. Това са само няколко примера каква сила има в младежката организация на ДПС и какво постигат нейните кадри с много упорит труд.


Какво би казал на младите хора, които са апатични към политиката?


На тях ще им кажа няколко неща:


Първо, никой няма да ви чуе, ако мълчите и се оплаквате само в социалните мрежи. Ако искате да се промени нещо, станете и го кажете, дайте идея за решаването на проблема, който съществува, и не спирайте пред нищо, докато не се разреши.


Второ, не оставяйте други хора да контролират вашия живот. Събудете се и си го вземете обратно!


Трето, елате в Младежко ДПС, за да ви покажем, че политиката не е мръсна дума.


Кой е любимият ти девиз?


Няма непобедим опонент!