MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
90 секунди с Виолета Ивайлова

90 секунди с Виолета Ивайлова

Коя е Виолета Ивайлова? Аз съм Виолета Атанасова Ивайлова, от село Глогово, община Тетевен, на 32 г...

Публикувано преди 1 година

Коя е Виолета Ивайлова?


Аз съм Виолета Атанасова Ивайлова, от село Глогово, община Тетевен, на 32 години. Средното си образование завърших в СОУ „Георги Бенковски“ гр. Тетевен. Притежавам бакалавърска степен – „Агрономство“ и магистърска – „Европейски експерт по земеделие и селски райони“ от Аграрен университет - Пловдив. Земеделски производител съм от 2012 година. Активно започнах да се занимавам с политика от началото на 2015 г. и от тогава работя като сътрудник към Европейския информационен център на евродепутата Илхан Кючюк. Oт 2019 г. съм общински съветник и председател на групата на общинските съветници на ДПС в Общински съвет Тетевен. На последната редовна отчетно – изборна областна конференция на Младежко ДПС Ловеч бях избрана за областен председател. Имам желанието и амбицията да се развивам в областта на политиката в сектор „Земеделие“.


От къде идва влечението ти към политиката?


От моя дядо, чийто ген нося. Той е бил един от най-успешните кметове на селото ни повече от 15 години, допринесли за подобряване условията и качеството на живот на местното население. Винаги казваше, че в мене вижда изключителна прилика в качествата и характера ни и много би се гордял да има наследници, които да имат волята, силата и куража да надградят неговите стремежи. А безспорно най-силно ме плениха политиката на ДПС, принципите и идеите на д-р Ахмед Доган.


Каква е разликата между младежите на ДПС и останалите?


Неоспорим факт е, че Движението за права и свободи е единствената партия, която има изградена банка кадри от образовани, компетентни и подготвени млади хора за активно участие, както в политиката и управлението на страната, така и сред гражданското общество. Уменията и креативността на младежите от ДПС са високо оценявани и признавани на международно равнище. Президент на АЛДЕ е Илхан Кючюк – до скоро председател на младежката организация на ДПС, президент на Европейската либерална младеж LYMEC е Антоанета Асенова също от Младежко ДПС. Да не забравяме, че председателят на Движение за права и свободи г-н Мустафа Карадайъ е основател на Младежко ДПС. Ако мога с едно изречение да кажа: „ДПС е ракета-носител за младите хора в България“.


Какво ти дава и какво ти отнема Младежко ДПС?


Приятелства, възможности и най-вече контакти. Всичко това е изключително важно, за да бъде човек успешен. В която и да е сфера от живота, трябва да се стремим да изградим колкото се може повече познанства и да градим мостове. Дължа безброй благодарности, че имам честта да бъда част от голямото семейство на Младежко ДПС.


Защо младите хора трябва да участват в политиката?


Страната ни повече от всякога има нужда от промяна. Промяна към по-добро. Именно младите сме носители на истинската промяна. Енергията ни е много силна - тя може да разруши „замъка“ на омразата, разделението и бедността, в които ни карат да живеем. Но същевременно може да изгради стабилни основи, върху които да живеем достойно, без да ни се налага да мигрираме, тръгвайки с мъка за семейства, домове, приятели и т.н. От нас се изисква да сме будни и активни в тези бързо развиващи се времена, тъй като животът и решенията са в нашите ръце. Наш дълг е да започнем своята „революция“ и да отключим света на реформите, защото ние сме бъдещето. Апелирам младите хора много да внимават със заливащите ни фалшиви новини и манипулативни тези в социалните мрежи, целящи да превърнат идеите, идеологиите и партиите в тема-табу. Политиката като цяло не е наш враг, а необразоваността и невежеството, затова четете, търсете, мечтайте, вярвайте и никога не пренебрегвайте принципите си.


В какво вярваш безусловно?


В силата на Всевишния и любовта.


Кой е любимият ти девиз?


„Времето е най-ценното нещо, което притежаваме!“