MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Честит рожден ден, ДПС!

Честит рожден ден, ДПС!

Уважаеми учредители на ДПС, Уважаеми членове и симпатизанти, Скъпи приятели, Датата 4 януари е ва...

Публикувано преди 6 години

Уважаеми учредители на ДПС,


Уважаеми членове и симпатизанти,


Скъпи приятели,


Датата 4 януари е важна не само за нас. Учредяването на Движението за права и свободи преди 28 години е един от най-значимите моменти в съвременната българска история.


ДПС има своята значима роля не само за нас, защото вече 28 години в българския политически живот има партия, която последователно и упорито защитава принципите на демокрацията и изконните човешки ценности.


Гордея се, че съм част от едно семейство (ДПС е повече от партия - нас ни свързват не само възгледи, а приятелство и взаимно уважение), което повече от четвърт век дава пример за това какво означава какво означава да бъдеш отговорен - към себе си, към околните, към България и Европа, към света.


Благодаря на учредителите на Движението за права и свободи и на почетния председател д-р Ахмед Доган, че с делото си ни дадоха възможност да бъдем част от това семейство. Че ни научиха и продължават да учат със своите съвети, че в политиката е важно да отстояваш своите позиции и да не отстъпваш от принципите си.


Днес ДПС е повече от вдхъновение и пример за подражание - заради приемствеността, заради това, че винаги сме изповядвали и защитавали заедността като необходима формула за развитието на България. ДПС е пример за приемственотта - днес председател на партията е първият председател на Младежкото ДПС - Мустафа Карадайъ.


Днес ДПС е значим политически фактор не само в България - партията ни е уважаван либерален партньор, чийто глас се чува в цяла Европа.


Днес ДПС може да се гордее с най-голямата и подготвена младежка политическа организация в цяла Европа! А аз съм повече от горд, че ми се доверихте да бъда неин председател.


Скъпи приятели,


Днес нашите общи усилия трябва да бъдат насочени към бъдещето на България. Нямаме право да се примиряваме с това, че начело на държавата, която винаги е била пример за успешно функциониращ етнически модел, днес стоят политици (не и държавници), които с лека ръка ни тласкат към погазването на основни човешки права и свободи; към езика на омразата и отричането на демократичността. Няма как да се примирим, че държавата, която днес е начело на ЕС, е сочена като стожер на корупцията и бедността.


Бъдете здрави и целеустремени! Не губете вяра, че с общи усилия можем да променим всичко онова, което има нужда от промяна!


Честита 28-а годишнина на Движението за права и свободи!Искрено Ваш,
Илхан