MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Честит рожден ден, Младежко ДПС!

Честит рожден ден, Младежко ДПС!

Скъпи приятели,   На 1 ноември се навършват 22 години от учредяването на Младежко ДПС. Този рожден...

Публикувано преди 2 години

Скъпи приятели,

 

На 1 ноември се навършват 22 години от учредяването на Младежко ДПС.


Този рожден ден е по-различен, защото няма да го празнуваме хиляди събрани на едно място. Заедността като представа за човешката близост, сега се трансформира в контакт с електронните устройства. Телефонът и компютърът замениха общуването очи в очи, да се надяваме за кратко.


Въпреки това Заедността като концепция за живот е част от нашето съществуване и остава жива. Тя е част от един различен възглед за младия човек, който го прави съпричастен с хората, споделящ неговите идеи и убеждения.


Ето защо сърдечно благодаря на д-р Доган, че ни даде възможност да живеем ЗАЕДНО. Да израстваме всекидневно както в политически, така и в чисто човешки план.


Благодаря на г-н Карадайъ, че като първи председател на Младежко ДПС положи основите на дългия път на най-голямата младежка организация в Европа. Благодаря и на всички наши приятели, които допринесоха за това, което сме днес.


Въпреки глобалната затвотреност, ние оставаме отворени към света, защото съпричастността и отговорността са нашето ДНК. Защото сме доказвали, че сме не само част от модерното българско общество, ние участваме активно в неговото съграждане.


Продължаваме да гледаме на света с оптимизъм и сме готови да създаваме свят на възможностите.
Тези 22 години невинаги са били лесни, често пъти нашата ценностна система е била подлагана на изпитания, но сме устоявали. За разлика от други ние дълбоко осъзнаваме, че бъдещето не ни принадлежи, ако не работим усърдно за него днес. Ако инвестираме в образование и наука, ако споделяме опит и сме подготвени за утрешния ден сами ще оценим този път на модерното движение. За тези 22 години осъзнахме, че препятствията идват при нас, за да бъдат преодолявани.


И ако ме питате какво пожелавам на движението утре - ще отговоря така: Бъдещето на Младежко ДПС е днес!


Честит рожден ден!


Искрено Ваш,
Илхан