MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
МЛАДЕЖКО ДПС ОТБЕЛЯЗА 20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ С НАД 1500 ЧЛЕНОВЕ И ПРИЯТЕЛИ

МЛАДЕЖКО ДПС ОТБЕЛЯЗА 20 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ С НАД 1500 ЧЛЕНОВЕ И ПРИЯТЕЛИ

"За 20 години се превърнахме в най-голямата младежка организация и този факт ни носи поводи за гордо...

Публикувано преди 4 години

"За 20 години се превърнахме в най-голямата младежка организация и този факт ни носи поводи за гордост както у нас, така и в чужбина. 20 години са достатъчен период, за да си дадем равносметка как искаме да продължим, да си зададем въпроса в каква посока искаме да се развиваме. И отговорът на този въпрос се крие в потенциала на всеки един от вас. Съвременният свят изисква съвременна комуникация. Устройствата на нашите международни гости и приятели пишат на няколко езика. На колко езика пишат обаче клавиатурите на управляващите България днес? На един единствен - на езика на омразата, разделението и противопоставянето."


С тези думи евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк се обърна към над 1500-те гости, уважили отбелязването на 20 години от създаването на Младежкото Движение за права и свободи. Празникът събра на едно място ръководството на ДПС, народни представители и членове на Европейския парламент, представители на местната власт, представители на либерални организации от цял цвят и млади хора от цялата страна.


"Няма нация, която да е успяла, когато е разединена. Няма нация, която да е успяла, разкъсвана от вътрешни противоречия. Успехите идват, когато сме заедно. И ние, Младежко ДПС, сме доказали, че сме поели по правилен път - път в защита на демокрацията и с вяра в потенциала на всеки един млад човек", каза още Кючюк.


Първият председател на Младежко ДПС и настоящ председател на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че биографията на ДПС е генетично свързана с промяната. "С ДПС са свързани качествените промени в най-новата ни история - падането на тоталитарния режим, промяната на политическата и икономическата система, държавното устройство, правото на собственост, с легитимирането на правата и свободите; с поставянето на човека и човешкото достойство в центъра. ДПС е генератор на процесите, които преобразиха България", каза Карадайъ. Той подчерта, че ДПС е гарант за мирното и демократично развитие на страната.


Заместник-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис каза: "Единствената ни идея - на близо 70-те събрали се души в бл. 35 на Студентски град преди 20 години - беше да бъдем заедно".


Поздравления към младежката организация на ДПС отправиха сър Греъм Уотсън - дългогодишен лидер на европейските либерали, Ханс ван Баален - председател на АЛДЕ партията, лидери на младежки либерални организациии от цяла Европа.