MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Младежко ДПС проведе председателски съвет в София

Младежко ДПС проведе председателски съвет в София

Областните председатели на Младежко ДПС и Централен оперативен съвет на организацията проведоха съвм...

Публикувано преди 5 години

Областните председатели на Младежко ДПС и Централен оперативен съвет на организацията проведоха съвместно заседание. Събитието се проведе в събота, 2 февруари 2019 г., в хотел „Витоша“, град София. Специален гост на събитието бе председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Присъстваха още народните представители д-р Хасан Адемов, Ерол Мехмед и Имрен Мехмедова, кметът на община Белица Радослав Ревански, както и студенти и млади хора от софийската организация на партията и обществения живот.
В своето изказване Мустафа Карадайъ заяви, че „евроизборите не са само избори, които ще определят следващия Европейски парламент. Европейските избори са цивилизационния избор на ЕС и на България. Европейците ще изберат национализма и популизма или мира и демокрацията. ЕС ще направи ценностния си избор, дали ще живее в среда на разделение и омраза или в ценностната среда на ЕС“.
Председателският съвет на младежката организация на ДПС бе предвождан от семинар на тема „Професионална реализация в условия на глобализация“. На семинара лекции представиха и председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика д-р Хасан Адемов на тема „Преход от образованието към пазара на труда. Какви са професиите на бъдещето?“ и зам.-председателят на Комисията по образованието и науката Ерол Мехмед на тема „Образованието – подготвя ли ни за бъдещето?“.
След края на семинара започна съвместното заседание на Централния оперативен съвет на Младежко ДПС заедно с областните председатели. На заседанието, което продължи повече от 3 часа се обсъдиха теми като актуалната политическа обстановка в страната, състоянието на структурите на младежката организация, предстоящия евровот и раздаването на членските карти на Младежко ДПС. Членските карти ще бъдат раздадени от местните и общински председатели на Младежко ДПС.