MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Младежко ДПС проведе председателски съвет в София

Младежко ДПС проведе председателски съвет в София

Областните председатели на Младежко ДПС и Централен оперативен съвет на организацията проведоха съве...

Публикувано преди 5 години

Областните председатели на Младежко ДПС и Централен оперативен съвет на организацията проведоха съвемстно заседание. Събитието се проведе в събота, 10 февруари 2018 г., в хотел „Хемус“, София. Специален гост на събитието беше председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Присъстваха още и народните представители Имрен Мехмедова и Севим Али и областният председател на ДПС София-град Нихат Кабил, както и студенти и млади хора от софийската организация на партията и обществения живот.


Председателският съвет на младежката организация на ДПС бе предвождан от семинар на тема „Иновативни възможности за младежко предприемачество“. Експерти от различни сектори представиха пред представителите на младежката организация различни възможности, от които те могат да се възползват.


След края на семинара започна съвместното заседание на Централния оперативен съвет на Младежко ДПС заедно с областните председатели. Те обсъдиха заедно етапа на реализация на издаването на електронни карти на всички членове на Младежко ДПС. Друга важна тема по време на заседанието бе инициативата Minority Safepack, която организацията подкрепя.


Minority Safepack e инициатива, която цели да насърчи Европейския съюз да подобри защитата на правата на гражданите на ЕС, които принадлежат към различни етнически и езикови малцинства в рамките на ЕС. За постигане на целите на Minority Safepack се използва инструмента на Европейската гражданска инициатива. Ако повече от един милион европейски граждани от най-малко седем държави членки подкрепят инициатива, предложена от група граждани, Европейската комисия трябва да се ангажира предложението. Онлайн петицията Minority Safepack е отворена и се провежда за защита на малцинствата в ЕС.


Председателският съвет на Младежко ДПС излезе с решение за събиране на максимален брой подписи в подкрепа на инициативата.