MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Младежко ДПС проведе съвместно обучение с YTB в Истанбул

Младежко ДПС проведе съвместно обучение с YTB в Истанбул

Младежко ДПС и Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Република Турция (YTB) орг...

Публикувано преди 4 месеца

Младежко ДПС и Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Република Турция (YTB) организираха обучение в Истанбул, Република Турция в периода 21-25 юли 2022 г. Програмата беше наситена с обучения на теми като комуникация с млади хора, протоколни срещи, междудържавните отношения между двете страни, историята и културата им, представяне на възможностите за стипендиантско обучение в Република Турция и други.


Специални гости на събитието бяха г-н Хакан Чавушоглу - председател на парламентарната комисия за разследване на правата на човека и вицепремиер на Република Турция в периода 2017-2018 г. и г-н Абдуллах Ерен - президент на Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Р Турция (YTB).


В допълнение на програмата се проведе и среща с областния председател на младежката организация на АК Парти за област Истанбул г-н Мухаммед Джем Чекерек и зам.-председателя г-н Мустафа Канйълмаз. И двете страни бяха на мнение, че трябва да се засили сътрудничеството и повече млади хора да се възползват от възможностите.


Младите хора имаха и възможността да посетят и да се запознаят с множество исторически и културни места в градовете Истанбул и Чанаккале.