MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представители на Младежко ДПС участваха в 50-тата Генерална асамблея на IFLRY

Представители на Младежко ДПС участваха в 50-тата Генерална асамблея на IFLRY

Представители на Младежко ДПС участваха в 50-тата Генерална асамблея на Международната федерация на...

Публикувано преди 5 месеца

Представители на Младежко ДПС участваха в 50-тата Генерална асамблея на Международната федерация на либералната младеж (IFLRY), която се проведе в хибриден формат в Дакар, Сенегал в периода 16-19 юни 2022 г. Най-висшият форум на организацията събра над 100 делегати, представители на либерални организации от всички краища на света. Младите либерали дискутираха и приеха резолюции по важни теми като войната в Украйна, човешките права и свободи, правата на малцинствата и други. Бяха приети нови организации членки от Румъния, Сенегал, Латвия и Египет.


На събитието участва и президентът на Република Сенегал г-н Маки Сал, който е от либералната партия Алианс за републиката, и запозна гостите на страната с проблемите и предизвикателствата пред либерализма в Африка и света.


Младите хора се запознаха и с историята за робството и търговията с роби, като посетиха „Къщата на робите”, през която са били продадени около 20 милиона роби за Америка, като близо 6 милиона от тях са починали в корабите от страданията.


Делегати бяха Танзер Юсеинов – зам.-председател на Младежко ДПС и одитор на IFLRY, Танер Кабилов - член на ЦОС, Мехмед Расим и Ренета Илиева - членове на Националния съвет, Ави Тахчиева, Констанца Гюрова, Есра Ведат - членове на Младежко ДПС.