MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Младежко ДПС участва в Лидерска среща на младежките либерални организации членове на LYMEC

Младежко ДПС участва в Лидерска среща на младежките либерални организации членове на LYMEC

През изминалия уикенд над 25 млади европейски либерални лидери от различни организации, от цяла Евро...

Публикувано преди 5 години

През изминалия уикенд над 25 млади европейски либерални лидери от различни организации, от цяла Европа и Балканите, се събраха в Черна Гора на двудневна среща на Европейската либералена младеж (LYMEC). Те имаха възможност да обменят знания, добри практики и да изградят по-близки, и по-силни партньорства, които ще създадат нови и по-добри политики в Европа. На форума Младежко ДПС бе представено от заместник-председателят на организацията ни Левент Мемиш, който след срещата каза:


„Беше много ползотворна среща от гледна точка на обмяната на опит между организациите. Обменихме добри практики от предизборните кампании в Европа и светът. Това е нужно защото изборите освен наука са и изкуство. Обсъдихме актуалната политическа картина на Европа и бъдещите предизвикателства пред съюза. Всички стигнахме до извода, че до колкото сме различни, до толкова сме и еднакви.“


Първият ден на срещата започна с въведение и кратко презентиране на организациите и участниците. След което срещата продължи с кръгла маса на тема „Либералните отговори на политическия пейзаж на Европа“ .


През втория ден младите участници имаха възможност да се обучат по теми като лидерство – как се мотивира екип от доброволци, въздействието на думите, публично говорене – изпращане на послание и стратегическо планиране. Събитието приключи с обратна връзка и препоръки, към организаторите.