MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Мустафа Карадайъ към младежите на ДПС: Вие сте бъдещето на страната!

Мустафа Карадайъ към младежите на ДПС: Вие сте бъдещето на страната!

Делегатите единодушно избраха за лидер на Младежко ДПС Сезгин Мехмед Проведе се VIII-та Национална...

Публикувано преди 3 години

Делегатите единодушно избраха за лидер на Младежко ДПС Сезгин Мехмед


Проведе се VIII-та Национална Конференция на Младежко ДПС под наслов „Младежко ДПС - Бъдещето Днес!“, изцяло онлайн с участието на 357 делегати. Това е първата партийна конференция в България, която се провежда напълно дигитално, с цел спазване на социалната дистанция и препоръките, дадени от СЗО във връзка с пандемията от COVID-19.


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави делегатите и гостите на конференцията. „Дори да сме на стотици километри един от друг, сърцата са ни близки. Заедно с общите ни ценности, кауза и философия за правене на политика, а именно заедността. Заедността като основа на Българския етнически модел, чийто архитект е нашият почетен председател“, заяви лидерът.


Карадайъ поздрави делегатите и от името на почетния председател на движението д-р Ахмед Доган и от името на ръководството на партията. „Тази конференция се провежда в условия на COVID-19. Искам да ви поздравя за добрата организация и стриктното спазване на всички мерки“, посочи Карадайъ.


Той каза, че политическо време днес изисква отговорни решения и действия. „Чухме и различни оценки за държавата от името на младежкото ДПС. В лицето на държавата ние днес виждаме, че те предлагат само едни обещания и опити за внушения за големи очаквания, но ние сме реалисти и знаем каква е нашата работа и нашата отговорност. Вие имате и визията, и готовността да направите живота по-добър. С вашия хъс трябва да привлечете и всички активни граждани, споделящи общите ни ценности“, заяви Карадайъ и припомни приоритетите на движението за чист въздух, вода, енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политиката.
Аз ви призовавам винаги да сте готови да взимате отговорни решения и да можете да поемате своята отговорност. Вие сте длъжни да се развивате изпреварващо, обърна се Карадайъ към участниците във форума.


Председателят на Младежко ДПС, който в същото време е и член на Европейския парламент от групата на либералите Илхан Кючюк представи отчетен доклад, в който открои предизвикателствата, свързани с участието на младите хора в процесите на управление. „Младежко ДПС изразява своята убеденост, че изпълнението на целите на нашата програма не е по силите на днешното управление. То е провалено. България и нейните млади хора имат пред себе си да решават сериозни проблеми. Това обаче ще стане с друго управление, притежаващо друга философия и модел, и което компетентно и отговорно, залагайки на потенциала на нацията и на самите млади хора, ще е способно да създаде условията за постигане на такъв социален статус, който да ги зареди със самочувствието на достойни граждани на Европейския съюз“, заяви Кючюк и посочи, че за такава смела стъпка е необходима нова политическа култура. Доклада си Илхан Кючюк завърши с думи на благодарност към почетния председател на движението д-р Ахмед Доган, припомняйки съвета му, че най-ценният капитал на един политик е знанието, както и към лидера на движението Мустафа Карадайъ, който е и пръв председател на младежката организация.


За председател на Младежко ДПС делегатите единодушно избраха Сезгин Мехмед.


„От създаването си до днес, 22 години, Младежко ДПС винаги е участвало в разговорите и действията по конструирането на политическото време. Основна задача пред младежката ни организация ще остане привличането на нови членове и разширяването на партийната карта.  Политическата апатия на младежите се увеличава и от създаване на атрактивни неистини и фалшиви новини в публичното пространство. Информационните канали произвеждат свръх информация, която изисква нов подход за селектиране, а многообразието на източниците размиват истината за демокрацията – колкото и демократично да изглежда“, каза в речта си Сезгин Мехмед.


На конференцията онлайн се включиха зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Хасан Азис, зам.-председателят на НС Нигяр Джафер, зам.-председателите на ПГ  на ДПС Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов, членове на ЦОБ на ДПС, народни представители, кметове на общини и международни гости.


Цялото изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ:


Уважаеми господин председател,


Уважаеми делегати и гости от страната и чужбина,


Скъпи приятели,


Тази конференция се провежда в условията на COVID-19. Първо ми позволете да ви поздравя с добрата организация и за стриктното спазване на всички мерки в тези условия на COVID-19. Проблемът е сериозен и всички ние трябва много сериозно да се отнасяме към него и да бъдем отговорни към живота и здравето на хората. Да бъдем отговорни към собственото си здраве и към здравето на околните.


Пандемията днес ни ограничава физически да сме заедно, защото това е нашият начин и патент за работа. В същото време ни подтиква и ни мотивира да използваме различни и други възможности, включително и тези на високите технологии. Както всички виждаме, днес технологиите ни дават възможност стотици хора да сме заедно на основата на информационните технологии. Дори да сме на стотици километри един от друг, сърцата са ни близки. Заедно с общите ни ценности, кауза и философия за правене на политика, а именно заедността. Заедността като основа на Българския етнически модел, чийто архитект е нашия почетен председател. Позволете ми да ви поднеса специалните поздрави на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган.


Малко се вълнувам и е нормално да съм развълнуван, особено на младежката конференция. Имам удоволствието, честта  и отговорността да ви поднеса и приветствия от името на ръководството на Движението за права и свободи, както и от свое име. Да ви приветствам с провеждането на осмата Национална конференция на младежката организация на ДПС. За нас е чест и привилегия да работим с най-голямата младежка организация. Приемете сърдечните поздрави на ДПС и нашата увереност. Във ваше лице, ние от ДПС имаме своята дейна и активна част на партията. С младежката енергия и капацитет, както и с натрупания опит, с ясната визия за бъдещето. Също така бих искал да поздравя и Дуйгу и в нейно лице и най-младата част на партията ни, най-младата част на младежката ни организация, както и най-младите и активни граждани в страната. Искам да поздравя и централното ръководство на младежката организация за успешния мандат, както и председателя на младежката организация г-н Илхан Кючюк. Да го поздравим и за добрия доклад, който чухме. Мисля, че много добре умеете да правите анализи, оценки и самооценки, както и да се самопозиционирате в днешното политическо време.


Бих казал, че в днешното време в този висш форум на младежката ни организация се провежда в интересни времена не само с оглед на COVID-19. Това политическо време изисква и отговорни решения и действия. Чухме различни оценки и за държавата. В лицето на управляващите, ние днес виждаме, че предлагат само едни обещания и опити за внушения за големи очаквания. Ние сме реалисти и знаем каква е нашата работа и отговорност. Вие имате визията и готовността да направите живота по-добър. С вашия хъс трябва да привлечете и всички активни граждани, споделящи общите ни ценности. Свободни в своя избор, отговорно да претворите в дела своите идеи за по-красив и по-чист свят. Вие добре знаете приоритетите на ДПС – чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в политиката.  От четири години призовавахме основните политически сили в страната да седнем на масата и на база на партийните ни приоритети да определим приоритетите и на държавата. Четири години в България никой не ни чу, но тези приоритети са и приоритетите на ЕС, след решенията на ЕК и ЕП, а именно Зеления пакт, дигитализацията и гражданското общество – същите приоритети, но по друг начин изказани.


Аз ви призовавам винаги да сте готови да вземате отговорни решения и естествено да можете да поемете своята отговорност. Вие сте длъжни да се развивате изпреварващо. Трябва да сте готови за настъпващата водородна епоха. Днес показвате, че сте и в крак в ползването на информационните технологии, но изпреварващо да сте готови и за дигиталната ера. От своя страна, това означава добро и стабилно образование, учене всеки ден и придобиване на нови квалификации и нови умения, за които изпреварващо трябва да бъдем готови. Не забравяйте, че вие сте държавата, както и бъдещето на тази страна. Каквито сте вие, такава ще бъде и България. А ние искаме тя да е силна, независима, богата и просперираща. Затова непрекъснато говорим за програма за ускорено догонващо развитие на страната. Успоредно с това, всички ние гражданите на държавата, независимо от народност, пол и религия да живеем в мир и разбирателство.


Бих искал да ви пожелая да бъдете здрави, целеустремени и да преследвате мечтите си. Бъдете себе си! Желая ви успешна конференция, както и успех на новото ръководство, което ще изберете. В днешните условия на пандемия, бъдете отговорни за живота и здравето на хората, околните ви и към собственото си здраве. Още веднъж успех и успешна конференция. Благодаря ви!