MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
ПОРЕДНО МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА МЛАДЕЖКО ДПС

ПОРЕДНО МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА МЛАДЕЖКО ДПС

Кандидадът на Младежко ДПС - Антоанета Асенова  бе избрана за член на бюрото на Европейската либерал...

Публикувано преди 6 години

Кандидадът на Младежко ДПС - Антоанета Асенова  бе избрана за член на бюрото на Европейската либерална младеж (LYMEC). Асенова получи най-голяма подкрепа от делегатите на организацията, като събра 189 от 192 възможни гласа при тайно гласуване. Това се случи по време на конгреса на организацията, който се проведе в периода 6-8 април в Берлин, Германия. Също така, Сюлейман Сюлейман беше избран за делегат на конгреса на партия АЛДЕ, който ще се проведе есента в Мадрид.


Делгацията на Младежко ДПС се състоя от председателя на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, членовете на ЦОС на Младежко ДПС Сюлейман Сюлейман, Мюмюн Мюмюн и Гюлфие Арнаудова. Това е поредният успех за организацията след избирането на Илхан Кючюк за вицепрезидент на АЛДЕ и Гюлфие Арнаудова за вицепрезидент на Либералния младежки интернационал (IFLRY).


„Ще работя активно за интеграцията  на Западните Балкани, хармонизирането на миграционните политики, както и по въпроси свързани с равноправното европейско гражданство - включително политиките срещу липсата на Визова реципрочност и различното третиране на граждани на Европейския съюз“, каза след избора си новоизбраният член на бюрото на LYMEC Антоанета Асенова. За председател на организацията бе избрана Свеня Хан  от JULIS, Германия.


“Младежко ДПС се позиционира на ключови позиции във всички международни младежки либерални организации. Това е огромно признание, но и огромна отговорност за нас и ние го осъзнаваме.“, коментира председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк.