MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк спечели отличието „Евродепутат на годината“ в категория „Култура и медии“

Председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк спечели отличието „Евродепутат на годината“ в категория „Култура и медии“

Председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк получи отличието „Евродепутат на годината“ в...

Публикувано преди 6 години

Председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк получи отличието „Евродепутат на годината“ в категория „Култура и медии“. Той бе награден по време на церемонията по връчването на ежегодните награди “MEP Awards”, която се състоя снощи в Брюксел.


„Зад тази награда стои трудът на много хора – не само моят, но и този на моя екип, на колегите ми, на всички прекрасни млади хора в ДПС, които винаги ме подкрепят в отстояването на смислените и важни каузи. Благодарен съм, защото това отличие е голямо признание и стимул да продължаваме да работим все така уверено. А признанието означава отговорност.“, коментира евродепутатът.


Илхан Кючюк е един от най-младите членове на Комисията по култура и образование в Европейския парламент. Като председател на една от най-големите младежки политически организации в Европа – Младежко ДПС – Кючюк работи активно по доклада „Нова програма за умения в Европа“. Председателят на Младежко ДПС е активно ангажиран и в посока да бъде улеснено признаването на уменията и квалификациите, което е от съществено значение за трудовата мобилност в Европа.


В борбата срещу младежката безработица Илхан Кючюк подкрепя модернизирането на професионалното образование и обучение, както и образованието за възрастни, като настоява за това държавите членки, частните и публичните дружества и институции да инвестират повече ресурси за повишаване на конкурентоспособността на служителите.


Илхан Кючюк е председател на Младежко ДПС от 2012 г. На 30-годишна възраст (през 2015 г.) е избран за вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа, като през 2017 г. на конгреса в Амстердам бе преизбран за втори мандат.


За 14-а поредна година, престижното издание „The Parliament Magazine“ организира годишните награди за евродепутати, за да oчертае техните постижения в дадена област.