MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представител на Младежко ДПС избран за делегат на конгреса на АЛДЕ

Представител на Младежко ДПС избран за делегат на конгреса на АЛДЕ

Кандидатът на Младежко ДПС Констанца Гюрова беше избрана за делегат на конгреса на партия АЛДЕ.

Публикувано преди 2 месеца

Кандидатът на Младежко ДПС Констанца Гюрова беше избрана за делегат на конгреса на партия АЛДЕ. Това се случи по време на есенният конгрес на Европейската либерална младеж (LYMEC) в гр. Букурещ, Румъния. Конгресът събра повече от 150 делегати и гости от младежки либерални организации от цяла Европа, които гласуваха резолюции по различни теми, приеха нови организации членки, проведоха множество дискусии. 

Специални гости на събитието бяха Илхан Кючюк - съпредседател на партия АЛДЕ, Стефан Сежурне - председател на групата Обнови Европа в Европейския парламент, Свеня Хаан - евродепутат от Германия, Антоанета Асенова - член на бюрото на Европейския либерален форум и други. 

Младите либерали проведоха дискусии на теми като младежко предприемачество, безработица, климатични промени и здраве и представиха идеите си за бъдещето на Европа пред високопоставените гости. 

Делегати и представители на Младежко ДПС бяха Танзер Юсеинов - зам.-председател на Младежко ДПС и член на бюрото на LYMEC, Танер Кабилов - член на ЦОС, Анджей Джандев - народен представител, Констанца Гюрова и Ави Тахчиева - членове на Младежко ДПС, както и Ахмед Мехмедов - зам.-кмет на Община Севлиево.