MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МЛАДЕЖКО ДПС УЧАСТВА В МЕЖДУНАРOДНО СЪБИТИЕ В ГРУЗИЯ

ПРЕДСТАВИТЕЛ НА МЛАДЕЖКО ДПС УЧАСТВА В МЕЖДУНАРOДНО СЪБИТИЕ В ГРУЗИЯ

В периода 20-23 септември 2018 г. в Тбилиси, Грузия се проведе годишната среща на Фондация „Фридрих...

Публикувано преди 5 години

В периода 20-23 септември 2018 г. в Тбилиси, Грузия се проведе годишната среща на Фондация „Фридрих Науман“ за Източна и Югоизточна Европа. Темата на събитието тази година бе „Артистът и тиранинът - Как да промотираме свободата чрез изкуство“. Младежко ДПС бе представлявано от Танзер Юсеинов.


Участниците на събитието имаха възможност да работят в групи, като бяха разпределени в малки групи по отделни видове изкуство (поезия и литература, театър, ТВ/Видео, музика, изобразително изкуство). Те имаха и възможност да споделят добри практики и да дискутират съвременни начини за промотиране на либерализма чрез изкуство. Организаторите представиха изложба на снимки за живота в Германската демократична република, Съветска Грузия, както и карикатури за политическия живот в Грузия.


На събитието присъстваха д-р Райнер Адам – Директор на Фондация „Фридрих Науман“ за Източна и Югоизточна Европа и Петя Дюлгерова – Проектен координатор за България и Македония на Фондация „Фридрих Науман“.


Сред участниците бяха представители на политически партии, НПО-та и други активни участници в обществено-политическия живот, които промотират свободата и разпространяват либералните ценности.