MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представители на Младежко ДПС присъстваха на есенния конгрес на Европейската либерална младеж (LYMEC)

Представители на Младежко ДПС присъстваха на есенния конгрес на Европейската либерална младеж (LYMEC)

В периода 8-9 ноември 2019 г. се проведе есенният конгрес на Европейската либерална младеж (LYM...

Публикувано преди 4 години
В периода 8-9 ноември 2019 г. се проведе есенният конгрес на Европейската либерална младеж (LYMEC) - организация обединяваща близо 60 младежки либерални организации от цяла Европа.
Младежко ДПС беше представлявано от Антоанета Асенова - член на Младежко ДПС и член на бюрото на Европейската либерална младеж, Сюлейман Шабан - член на ЦОС на Младежко ДПС и вицепрезидент на Международната федерация на либералната младеж и Tанзeр Юcеинoв - член на Младежко ДПС.
Конгресът се състоя в столицата на Великобритания, Лондон и събра над 100 представители на младежките либерални организации от цяла Европа. Движението за права и свободи и младежката организация бяха специално поздравени от домакините “Либерални демократи” за изключително добрия резултат на проведените наскоро местни избори и за утвърждаването на либерализма в България.
В продължение на два дни младежите дискутираха вижданията си за европейските политики, приеха нови организации членки и гласуваха резолюции, свързани с това как те виждат бъдещето на Европейския съюз, за европейския икономически и монетарен съюз, за равенството на половете и други. Представителите на Младежко ДПС участваха активно в дискусиите, отстоявайки позициите на партията, както и оказаха своята мощна подкрепа за резолюцията за започване на преговорите за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз, която беше приета единодушно.