MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представители на Младежко ДПС участваха в 49-та Генерална асамблея на Международната федерация на либералната младеж (IFLRY)

Представители на Младежко ДПС участваха в 49-та Генерална асамблея на Международната федерация на либералната младеж (IFLRY)

Представители на Младежко ДПС участваха в 49-та Генерална асамблея на Международната федерация на л...

Публикувано преди 2 години

Представители на Младежко ДПС участваха в 49-та Генерална асамблея на Международната федерация на либералната младеж (IFLRY), която се проведе в Атина, Гърция в периода 25-28 ноември 2021 г. Най-висшият форум на организацията събра над 70 делегати, представители на либерални организации от всички краища на света. Делегати от Младежко ДПС бяха Танзер Юсеинов - зам.-председател на Младежко ДПС и одитор на IFLRY, Есра Ведат и Констанца Гюрова - членове на Младежко ДПС. Младите либерали дискутираха и приеха резолюции по важни теми като човешките права и свободи, правата на малцинствата, насилието и други. Делегатите гласуваха и в частичните избори за ръководство на организация, като делегацията на Младежко ДПС проведе индивидуални срещи с всички кандидати и дискутира предизвикателствата, пред които е изправена организацията и визията на кандидатите за бъдещето развитие на федерацията. Бяха приети нови организации членки от Израел, Сирия, Сенегал, Кот д'Ивоар и Страната на баските. Проведоха се и панелни дискусии за неформалното образование, женското лидерство и политическите процеси в света.