MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представители на Младежко ДПС участваха в семинар на IFLRY в Белград

Представители на Младежко ДПС участваха в семинар на IFLRY в Белград

Семинар на тема „Напрежението на миграцията: Многообразие, социално включване и неформално образован...

Публикувано преди 4 години

Семинар на тема „Напрежението на миграцията: Многообразие, социално включване и неформално образование“ се проведе в периода 28.06-01.07.2018 г. в Белград, Сърбия. Мероприятието е част от поредицата семинари, които Младежкия либерален интернационал – IFLRY организира в различни точки на Европа с акцент към регионалните проблеми.


В продължение на 4 дни млади либерали от различни политически организации от Румъния, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора, Сърбия, както и обучители от Германия, Швеция, Англия, Беларус и Ливан дискутираха проблемите на държавите от Балканския полуостров, свързани с миграцията, бежанците, популизма, езика на омразата, социалното включване и други.


Младежко ДПС бе представлявано от Бехчет Емурлов – общински председател на Младежко ДПС Айтос и Танзер Юсеинов - секретар на ОС на Младежко ДПС София-град.


Гости на семинара бяха и представители на различни неправителствени организации от Сърбия, които работят с различни уязвими групи и се борят за правата и свободите на всички хора без значение от етнос, религия, език и т.н.


Чрез методите на неформалното образование младите хора имаха възможност да споделят добрите практики от своите страни и заедно да търсят решения на проблемите.
[caption id="attachment_52617" align="alignnone" width="370"] dav[/caption]