MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представители на Младежко ДПС взеха участие в IX-та Европейска среща на върха на регионите и градовете

Представители на Младежко ДПС взеха участие в IX-та Европейска среща на върха на регионите и градовете

Представители на Младежко ДПС взеха участие в IX-та Европейска среща на върха на регионите и градов...

Публикувано преди 2 години

Представители на Младежко ДПС взеха участие в IX-та Европейска среща на върха на регионите и градовете, която се проведе в Марсилия, Франция в периода 02-03 март 2022 г.


Срещата на представителите на местната власт от цяла Европа се организира от Европейския комитет на регионите с цел обсъждане на бъдещите предизвикателства пред ЕС.


Конференцията за бъдещето на Европа, военните действия в Украйна и възможностите за дипломатично решаване, както и бежанската вълна бяха във фокуса на дискусиите. Всички над 2000 представители на местните и регионални власти единодушно подкрепиха териториалната цялост на Украйна, спирането на военните действия и спешността на хуманитарната подкрепа за украинския народ.


С подкрепата на френските домакини и съорганизатори, представители на младежки организации имаха възможност да обсъдят и нови начини за сътрудничество с оглед на по-устойчиво бъдеще.


Участници от Младежко ДПС бяха д-р Сюзан Алиосманова - областен председател на Младежко ДПС-Търговище и инж. Ахмед Мехмедов - зам.-кмет на Община Севлиево.