MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Представители на Mладежко ДПС взеха участие в семинар на IFLRY в Будапеща

Представители на Mладежко ДПС взеха участие в семинар на IFLRY в Будапеща

Семинар на тема: „Напрежението на миграцията: Задължение, отговорност и популизъм“ се проведе в пери...

Публикувано преди 6 години

Семинар на тема: „Напрежението на миграцията: Задължение, отговорност и популизъм“ се проведе в периода 9-12 май в столицата на Унгария – Будапеща. Семинарът е организиран от Либералния младежки интернационал IFLRY.


В продължение на 4 дни участници от повече от 20 страни, сред които Йордания, Мароко, Либия, Германия, Полша, Афганистан, Дания, Беларус, Украйна, Турция, Армения и Русия, заедно проучваха връзките между миграцията и популизма на семинар в сградата на Европейския младежки център в Будапеща. Участниците обсъдиха потенциалните стратегии за борба с възхода на десния популизъм с Унгарски Хелзинкски Комитет и Либерална организация "Моментум".


На семинара Младежко ДПС бе представлявано от Гюлфие Арнаудова – член на ЦОС с ресор „Международна дейност“ на Младежко ДПС и вицепрезидент на IFLRY, както и Росен Димитров – член на областния съвет на ДПС София и член на „Програмата за човешки права“  в IFLRY.


Бяха обсъдени и представени политиките, целите и принципите, които Младежко ДПС осъществява в Република България. В търсене на място и убежище на вече настанените бежанци, които остават неразбрани от голяма част от обществото в Европа бе представен Българският етнически модел – чийто автор е д-р Ахмед Доган. Бяха обсъдени и темите свързани с популизма, неговите измерения в различните страни през призмата на всички участници.