MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Проведе се Есенният конгрес на Европейската либерална младеж

Проведе се Есенният конгрес на Европейската либерална младеж

В периода 12-13 октомври 2018 г. във Вилнюс, Литва се проведе Есенният конгрес на Европейската либер...

Публикувано преди 5 години

В периода 12-13 октомври 2018 г. във Вилнюс, Литва се проведе Есенният конгрес на Европейската либерална младеж (LYMEC). В Конгреса взеха участие повече от 100 души, представители на различните организации-членки на Европейската либерална младеж от цяла Европа.
В продължение на 2 дни те обсъждаха актуалната политическа ситуация в Европа, приеха множество резолюции и след близо половин година подготовка, дискусии и съвместна работа гласуваха Изборния манифест на LYMEC за европейските избори, които ще се проведат през май 2019 г.
Приоритетите заложени в манифеста са борба с младежката безработицата, чрез връзката между пазара на труда и образованието, увеличаване на инвестициите в модерните технологии, насърчаване на младежкото предприемачество, премахване на Дъблинското споразумение за разпределение на бежанците и замяната му с обща политика за бежанците на база солидарност и справедливост, превенция на трафика на хора, обща защитна и отбранителна политика, борба с климатичните промени, чрез използването на енерговъзобновяеми източници, защита на свободата на словото и други.
Делегацията на Младежко ДПС в състав Сюлейман Сюлейман и Мюмюн Мюмюн - членове на ЦОС на Младежко ДПС и Тaнзер Юcеинoв - член на Младежко ДПС участва активно в дискусиите по приемането на общия манифест и приемането на редица резолюции.