MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Проведе се втората Национална среща на Академичните дружества на Младежко ДПС

Проведе се втората Национална среща на Академичните дружества на Младежко ДПС

Проведе се втората Национална среща на Академичните дружества на Младежко ДПС в град Пловдив. На сре...

Публикувано преди 5 години
Проведе се втората Национална среща на Академичните дружества на Младежко ДПС в град Пловдив. На срещата участваха над 400 студенти от академичните центрове в страната. Мероприятието бе уважено от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС разговаря с младите депесари за актуалната политическа ситуация в страната и Европа, за предстоящите европейски избори и за актуалните теми от Народното събрание.

Мустафа Карадайъ изясни мисията на партията като каза, че основната мисия на Движението за права и свободи е да запази цялостта на Родината и да съхрани мира, стабилността, демокрацията и правата и свободите на гражданите. С нашите отговорни действия, ние се ангажираме да работим за по-достоен живот за всички български граждани. Сами ние сме последователни вече 30 години, докато виждате как другите партии много лесно залитат  към радикализми и национализми.

На въпрос свързан с предстоящите европейски избори лидерът на ДПС каза, че предстоящите европейски избори не избират само новия ЕП. Тези избори първо решават в каква посока ще се развива нашата държавата. Всеки един избор определя политическа отговорност на участниците в изборите. След изборите ще севиди кой в политическото пространство каква тежест и отговорност трябва да изпълнява. И второ, решава в каква среда ще проведем местните избори.

Председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк обърна внимание на важността на академичните дружества и каза, че те ще изиграят важна роля в подготовката за предстоящите европейски избори.

В рамките на Националната среща лекция изнесе и народният представител от пловдивска област д-р Джевдет Чакъров. На срещата присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, областният председател на ДПС Пловдив Юксел Расим, общинският председател на ДПС Пловдив Али Байрам и кметът на община Белица Радослав Ревански.