MDPS

Търсене в сайта

Актуално Младежка академия Политика за поверителност Контакти
Успешно приключи "Лятна академия за либерални политики"

Успешно приключи "Лятна академия за либерални политики"

Успешно приключи лятната академия за либерални политики, организирана от Младежко ДПС. Академията се...

Публикувано преди 6 години
Успешно приключи лятната академия за либерални политики, организирана от Младежко ДПС. Академията се проведе в рамките на три дни в Луковит. Четиридесет и четири млади хора, членове и симпатизанти на ДПС от цялата страна взеха участие в поредния успешен проект на Млаежко ДПС и се обучаваха на различни теми в рамките на академията. Те имаха възможност да се срещнат с различни лектори, професионалисти в своите области.

Академията стартира в четвъртък и беше открита от председателя на Мадежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк. Приветствия към участниците отправиха и Сержу Богеян – член на бюрото на Европейската либерална младеж (LYMEC), Джейхан Ибрямов - народен представител от област Ловеч и Сурай Велиева – областен председател на ДПС Ловеч. Първият ден от академията продължи с лекция на Петя Дюлгерова – проектен координатор във фондация “Фридрих Науман” на тема „Основни идеологически течения при демократичното управление“. По-късно участниците проведоха дискусия с Илхан Кючюк и Джейхан Ибрямов на тема „Настоящи предизвикателства пред обединена Европа. Популизъм vs. Либерализъм.“. Също така младите хора имаха възможността да се запознаят и с дейността на фондация „Либерална интеграция“, представена от Биршен Ибрямова. След края на първия ден участниците в академията бяха разпределени по групи и имаха възможност да представят своите региони.

През втория ден от академията участниците се срещнаха с Радослав Ревански – кмет на община Белица, с когото си говориха за местното управление. Следващата тема на академията бе „Социални мрежи и публични комуникации“, като по темата говориха Ния Коцева и Велислава Кръстева – народен представител и дългогодишен пиар на ДПС. По-късно младите хора се срещнаха с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, с когото проведоха разговор за младите в политиката. Участниците бяха изключително активни и задаваха много въпроси на председателя на ДПС.

В последния ден от академията младежите на ДПС се срещнаха с председателя на комисията по регионално развитие в Европейския парламент и евродепутат Искра Михайлова. С нея участниците имаха възможността да обсъдят бъдещето на Европа.